***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Наводненията у нас: вървим след събитията и не си вземаме поука. Депутати ровят в сайтове за бельо по време на работа


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 16 юни   

 

„ Виждаме и систематичните проблеми, и нехайството, довели до тази обстановка. Ние вървим след събитията и не си взимаме задоволително поучения “. 

Това съобщи Борислав Сандов, някогашен министър на околната среда, във връзка наводненията в Берковица и изобилните превалявания в страната, в ефира на Нова телевизия.

„ Не се прави задоволително. Тези проекти за ръководство на риска от наводнения имат ограничения, които обаче не се извършват задоволително. Трябва редовно да се промени, предлагах го като министър “, разяснява той.

Той предизвести, че идва и сезонът на пожарите, само че и там не сме си взели поучения.

***

Поради изобилните превалявания в София краткотрайно е затворено за придвижване кръстовището на Лъвов мост, оповестиха за Българска телеграфна агенция от пресцентъра на Столичната община.

Затворено е и придвижването по южното платно на Софийския околовръстен път сред бул. „ Симеоновско шосе “ и бул. “Черни връх “. Движението е пренасочено по обходни направления.

***

***

Наводнения и в Софийско. Безсънна е била нощта са хората в Яна, Бухово и Желява.

През нощта реката преля и заля къщи и дворове, отнесе и инфраструктура.

***

„ Освобождаването на Иван Гешев е добра вест „ на трупчета “, да стане същински добра зависи от всички нас “.

„ Дали освобождението на Иван Гешев ще се окаже детайл от една добра наклонност, ще зависи от няколко неща, които ни следва да свършим. На първо място ни следва да променим Конституцията, тъй че да променим изискванията за реализирането на правосъдната власт и властта на обвиняването “.

***

Интересни фотоси с депутати от „ Възраждане “ се популяризират в мрежите. 

Кадрите, които се популяризират във Фейсбук и Twitter демонстрират по какъв начин народните представители от групата прекарват времето си в пленарната зала – в търсене из уеб сайтове за работа или долни дрехи.

***

Висш съдебен съвет избра Борислав Сарафов да бъде краткотрайно изпълняващ функционалностите на основен прокурор. Решението беше подкрепено с 8 гласа " за " и един " срещу ".

***

„ Трябва да се мисли по какъв начин да работи Висш съдебен съвет, с цел да не се позволяват нови „ Гешевци “, сподели пред bTV Нели Куцкова, някогашен ръководител на Софийския областен съд, някогашен член на Висш съдебен съвет (1998 - 2003 г.).

„ Всичко се персонализира тъй като Гешев сподели всички дефекти в управлението на прокуратурата, хората си мислят, че всеки идващ ще е един Гешев и дори, в случай че може да го няма. Това не е деловоден метод на мислене “, сподели тя.

***

Руски антивоенен деятел е умрял в център за задържане в южния град Ростов на Дон, където съгласно адвокатката му е бил измъчван, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Ирина Гак, юрист на 40-годишния Анатолий Березиков, съобщи във видеоклип във " Facebook ", че трупът на нейния клиент, който е трябвало да бъде освободен през вчерашния ден, е бил отвеян в моргата в сряда.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР